Skip to main content
Explore URMC

EIOH Logo

menu

Scientific Program

Earn eight (8) continuing education credits during this conference. We look forward to seeing you here!

Time

Duration

Presentation/ Topic

Presenters

7:30 - 8:30 am

 

Exhibition/ Registration Opens

 

8:30 am
 

 

Welcome
Opening Remarks

S. Elad
Dr. Eliav

8:35 - 9:20 am

45 min.

Foundations of Maxillofacial CBCT Imaging

W. Scarfe

9:20 - 10:05 am

45 min.

Principles of Operation – Guidelines, Image Quality and Dose Considerations

W. Scarfe

10:05 - 10:35 am

30 min.

Coffee Break & Exhibition

 

10:35 - 11:20 am

45 min.

Anatomy of the Specific Complex Regions on CBCT

W. Scarfe

11:20 - 11:55 pm

35 min.

Emerging Clinical Applications

W. Scarfe

11:55 - 12:55 pm

60 min.

Lunch & Exhibition

 

12:55 - 1:40 pm

45 min.

Principles of CBCT Radiologic Interpretation

W. Scarfe

1:40 - 2:25 pm

45 min.

A Case-Based Approach to Radiologic Interpretation - Clinical Cases

W. Scarfe

2:25 - 2:55 pm

30 min.

Coffee Break & Exhibition

 

2:55 - 3:30 pm

35 min.

Spinning Wheel Game - Question and Answer Session

W. Scarfe & S. Elad

3:30 - 3:35 pm

 5 min.

Awards Ceremony

S. Elad

3:35 - 4:05 pm

30 min.

Advances in Dental and Oral and Maxillofacial Imaging Sciences

W. Scarfe

4:05 - 5:00 pm 55 min. Oral Complications in Cancer Patients S. Elad

Spinning Wheel Game

Attendees will be given the opportunity to submit a question about their patient’s CBCT. During the Spinning Wheel session, we will hold a raffle and pick a few questions to be interpreted in real-time by Dr. Scarfe. This is a great opportunity for attendees to consult about their patients with a world-renowned expert in oral and maxillofacial radiology.

Instructions on how to submit a case for the Spinning Wheel game will be e-mailed to registrees. Please be sure to include your e-address during the registration.

Poster Exhibition

Attendees are welcome to visit the poster exhibition, which will focus on oral medicine, management of medically complex patients and oral and maxillofacial imaging. The poster exhibition will be located at the main venue of the conference, in the lobby of the Eastman Dental Building.

Residents are encouraged to submit their abstract to the poster exhibition. The deadline for abstract submission is February 16, 2018. Submission should be structured according to the following subheadings: title, co-authors, presenter, case report/original study/literature review, objective, methods, results/case description, conclusion/discussion. Submission is accepted at the following

E-mail: selad@urmc.rochester.edu. Please be advised to submit the abstract as early as possible, in order to ensure that space is available for your poster.